Selecteer een pagina

Een aggregaat/generator is een machine waarmee je elektriciteit of stroom kan opwekken, die wordt gebruikt op plekken waar geen of te weinig stroom is. Een aggregaat kan ook worden gebruikt als een noodstroomvoorziening voor wanneer de stroom uitvalt. Denk hierbij aan bij bijvoorbeeld ziekenhuizen. Meer weten over wat een aggregaat precies is? Lees het hier.

Het kiezen van de juiste aggregaat voor jouw klus kan erg lastig zijn. Er zijn namelijk een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Welke aggregaat heb ik nodig? We gaan het u uitleggen!

Welke aggregaat heb ik nodig voor mijn klus? De tips

Bij het kopen of huren van een aggregaat komt veel bij kijken. U wilt natuurlijk de juiste aggregaat kiezen voor uw klus of situatie. Elke klus vraagt ook om zijn eigen type aggregaat.

Met deze tips wordt het kiezen van de juiste aggregaat hopelijk wat makkelijker. Komt u er nog niet uit? Neem dan gerust contact op met CGM POWER. Onze specialisten kunnen u voorzien van een goed en betrouwbaar advies.

Tip #1. Wat voor soort verbruiker wilt u aansluiten?

Voordat u de keuze kan maken welke aggregaat u nodig heeft voor uw klus, is het natuurlijk verstandig om eerst te kijken met wat voor soort verbruiker/apparaat u te maken heeft. Om het allemaal wat makkelijker te maken hebben wij de drie soorten verbruikers voor u op een rijtje gezet:

  1. Een elektronische verbruiker: Apparaten met gevoelige elektronica, zoals bijvoorbeeld een computer of een TV. Deze elektrische apparaten hebben een spanning nodig die stabiel is en blijven werken. Een inverter aggregaat is hier ideaal voor.
  2. Een inductieve verbruiker: Apparaten met een elektromotor, zoals bijvoorbeeld elektrisch gereedschap of een airco. Bij dit soort verbruikers is een extra aanloopstroom nodig.
  3. Een weerstand verbruiker: De wat simpelere verbruikers, zoals een gloeilamp of een tostiapparaat. Hierbij is geen extra aanloopstroom nodig

Tip #2. Hoeveel spanning heb ik nodig?

Het is goed om te weten hoeveel spanning u nodig heeft voor uw klus. Maar wat is spanning dan precies? Spanning is de energie die elektronen meekrijgen als ze door een stroomkring lopen.
De energie die de elektronen meekrijgen staan beter bekend als ‘Volt’. Aggregaten hebben verschillende voltages. Zo zijn de 230V en de 400V de meest voorkomende. Hierbij geldt uiteraard: hoe zwaarder de klus, hoe hoger het benodigde voltage.

Tip #3. Manier van opstarten

Om een aggregaat te laten werken moet u hem natuurlijk eerst opstarten. Een aggregaat of generator kun je opstarten op verschillende manieren. Zo zijn de kleinere aggregaten vaak met een trekkoord te starten, maar zijn de zwaardere aggregaten vaak alleen op te starten met een elektrische motor of afstandsbediening.

Tip #4. Soorten aggregaten

Er zijn verschillende soorten aggregaat, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn er benzineaggregaten, dieselaggregaten, fluisteraggregaten, hybride aggregaten en inverter aggregaten. Meer weten over de types aggregaten? Lees het hier.

Tip #5. Welke type brandstof wilt u gebruiken?

Er zit verschil in een aggregaat of generator die op benzine werkt of op diesel. Over het algemeen zijn de benzine aggregaten stiller in gebruik en relatief goedkoper in de huur. Het komt dus ook vaak voor dat particulieren voor de benzine aggregaten kiezen.
Een diesel aggregaat daarentegen maakt wel wat meer geluid, maar is vaak toch wel betrouwbaarder. Een diesel aggregaat is hierom populairder in de zakelijke markt.

Tip #6. Hoeveel vermogen heb ik nodig?

Aggregaten zijn te vinden in verschillende vermogens. Het is dan ook verstandig goed na te denken over hoeveel vermogen u nodig heeft voor uw klus.

Welke aggregaat heb ik nodig? Laat CGM POWER u adviseren

Zoals u ziet komt er bij het huren of kopen van een aggregaat best wel veel kijken. Het kiezen van de juiste aggregaat is dan ook best lastig vanwege de vele opties. Hoe meer opties men krijgt, hoe moeilijker de keuze vaak wordt.

Weet u nog niet zeker welke aggregaat u nodig heeft voor uw klus? Neem contact op met CGM POWER en ontvang advies op maat. Onze specialisten helpen u graag verder.

Contact opnemen